Részlet az alapszabályzatból

Sommelier Club Budapest (SCB)
Alapítás éve: 1991.
Magyar Sommelier Club 2012-től
A Magyar Gasztronómiai Szövetség Sommelier szekciója és a Nemzetközi Sommelier Szövetség (ASI-Association de la Sommellerie Internationale) tagja

 
A Club céljai:
A sommelier munka, mint vendéglátó szakember, hivatalos elismertetése.
A sommelier képzés folyamatos fejlesztése, szakmai továbbképző fórumok szervezése.
A sommelier munkakör meghatározása és a szakmai köztudatba vezetése.

A Club tevékenysége:
Összejövetelek szervezése és irányítása.
Szakmai versenyek rendezése, az "Év sommelier-je" kiválasztás,  Sommelier Európa- illetve Világbajnokságra felkészítés.
Kapcsolattartás a minőségi borok termelőivel.
Kapcsolattartás más borkultúra társaságokkal.

Tagság:
A SCB-nek 14 alapító tagja volt.
Tisztségviselők:

elnök - Kovács Gábor

titkár - Szikszai István

kincstárnok - Tamás Zsolt


A Clubnak lehetnek rendes, tiszteletbeli és pártoló tagjai.
A club tagjai a gasztronómiában vezető éttermek sommelier-jei a szakmában dolgozó sommelierek szakmán kívüli borkedvelők akik teljesítették a felvétel követelményeit.